L’Avellanera, la cooperativa de la Selva del Camp (Tarragona) que elabora i comercialitza fruits secs d’alta qualitat sota la marca Infrusec, et porta una recepta fàcil i nutritiva elaborada amb el seu producte estrella: l’avellana 

Dóna la benvinguda a l’estiu preparant un deliciós gelat casolà d’avellanes

La Selva del Camp (Tarragona), 14 de Juny de 2021.- En l’actualitat tenim gelats durant tot l’any, però quan comença la calor donem inici a la temporada alta d’aquest aliment icònic, sense dubte el preferit dels més petits de la casa.

Les avellanes són un dels fruits secs amb més propietats i beneficis per la salut i el gelat d’avellanes és un postre o un berenar ideal, cremós i nutritiu, que farà les delícies de tots els membres de la família.

Ingredients

  • 200 grams d’avellanes torrades (Infrusec)
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra (Silvaurum)
  • 300 ml de nata per muntar
  • 3 rovells d’ou
  • 300 ml de llet sencera (pot ser sense lactosa)
  • 100 grams de mel (3 cullerades soperes)

 

Preparació

Començarem per escalfar la nata i la llet en un mateix recipient, sense arribar a ebullició. Seguidament triturarem 150 grams d’avellanes torrades a la picadora i reservarem els 50 grams restants per a més tard.

Afegirem l’oli d’oliva a la sorra d’avellanes fins a formar una pasta. Després separarem les clares dels rovells i batrem aquests últims fins a aconseguir una consistència cremosa.

Posarem la nata i la llet en una cassola i afegirem els rovells, la mel i la pasta d’avellanes i ho barrejarem tot molt bé. Deixarem reposar la barreja a foc lent, remenant constantment, fins que la crema espesseixi. La deixarem refredar per passar-la a un recipient i la ficarem a la nevera un mínim de 3 hores.

Si tenim geladora, (el recipient d’aquesta ha d’haver passat al menys 12 hores al congelador per a que estigui ben fred), trencarem el gel de la massa mentre remenem i anem introduint aire a la barreja. Llavors batrem la crema amb una espàtula i quan tingui consistència de mantega afegirem les avellanes que teníem reservades, prèviament picades. Ara només ens queda posar el gelat en el congelador 3 o 4 hores més i a gaudir…

Si no disposem de geladora, podem utilitzar una batedora de varetes i hem de batre la massa (que haurem tingut també unes tres hores a la nevera), durant 10-15 segons, en tres ocasions diferents, separades per un interval de 30 minuts cada un, per trencar la cristal·lització. Al final afegirem les avellanes picades i ho deixarem en el congelador durant 3 o 4 hores.

El gelat d’avellanes és un postre ideal, cremós i nutritiu, que farà les delícies de tots els membres de la família

Beneficis de les avellanes

Gràcies a l’àcid oleic redueixen els nivells de colesterol i protegeixen la salut del cor; aporten energia al cos i la ment i són una gran font d’antioxidants i vitamines A i E; reparen les cèl·lules dels ossos, els músculs i altres òrgans; retarden l’envelliment i prevenen malalties degeneratives; durant l’embaràs afavoreixen el correcte desenvolupament del sistema nerviós del fetus gràcies al seu alt contingut en àcid fòlic; disminueixen el risc de patir malalties cardiovasculars i regulen el trànsit intestinal.

La cooperativa L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat amb presència al Canal Horeca, entre els que destaquen les avellanes, l’oli d’oliva verge extra Silvaurum amb DO Siurana i recentment ha llançat al mercat un licor de crema d’avellans elaborat per Bodegues i Destil·leries Lehmann.

En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’oliveres, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva a l’any.

Sobre L’Avellanera

L’Avellanera treballa, des de 1985, per defensar els interessos dels agricultors i la seva activitat a través de la creació d’una gamma de productes d’altíssima qualitat.

L’entitat, que pertany  a la FCAC (Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya), comercialitza diferents varietats de fruits secs, des de l’avellana i l’ametlla autòctones del territori fins a d’altres més exòtics, i elabora l’Oli d’Oliva Verge Extra amb DO Siurana Silvaurum.

Al llarg de tots aquests anys, els diferents responsables de L’Avellanera han sabut unir les tècniques tradicionals de la zona amb les tecnologies més avançades per oferir un producte que combina els sabors d’abans i les exigències de qualitat més avantguardistes.