L’Avellanera, la cooperativa de La Selva del Camp (Tarragona), abasteix el  mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat, presents al Canal Horeca sota la marca Infrusec

 

La Selva del Camp (Tarragona), 2 de desembre de 2020.-  Les avellanes són un dels fruits secs més recomenables per a qualsevol dieta pel seu alt contingut en proteïnes, antioxidants i minerals. Van associades a la disminució del colesterol, a la protecció de malalties cardiovasculars i inflamatòries i tenen un alt valor nutricional.

Dins dels seus nutrients destaquen les vitamines A, C, E, K, B1, B2 i B9 a més de calci, potassi, magnesi, fòsfor i manganès. Per això, des de la cooperativa tarragonina L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL (www.avellanera.cat) ens proposen incorporar-les als menús nadalencs, sorprenent així als nostres convidats amb el toc del sabor genuí d’aquest fruit sec.

A part de prendre-les torrades a l’aperitiu, podem incorporar avellanes a una infinitat de primers i  segons plats, ja que mariden  a la perfecció amb la pasta, el peix o la carn. Amb elles podem convertir uns simples espaguetis amb tinta de calamar i marisc en un plat digne del millor xef. També podem utilitzar-les per acompanyar receptes nadalenques de porc, gall d’indi, lluç o salmó.

 

Espaguetis amb tinta de calamar, marisc i avellanes

 

Gall d’indi al vi negre amb panses, prunes i avellanes

 

També son moltes les postres i els dolços de Nadal que podem elaborar i preparar amb avellanes: des d’un apetitós mousse de torró a unes delicioses galetes de mantega, ou i avellana, passant pel tradicional tronc de Nadal farcit de trufa i avellanes i sense oblidar els clàssics ‘mantecados’ i polvorons d’avellana.

 

Mousse de torró amb avellanes

 

Galetes nadalenques de mantega, ou i avellanes

 

La cooperativa L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL (www.avellanera.cat), nascuda el 1985 a La Selva del Camp (Tarragona), abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat i amb presència al Canal Horeca. En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’olivera, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva a l’any.

 

Passió per l’avellana

Sota la marca Infrusec, L’Avellanera comercialitza avellana amb closca (1 quilo), avellana en gra crua (150 grams) i avellana torrada en formats de 200 grams, 500 grams i 1quilo, envasades al buit per conservar totes les seves qualitats.

La cooperativa té set línies de producte de proximitat que van directament del camp a la taula: avellanes, ametlles, oli, vinagre, elaborats, xocolatejats i altres fruits secs com prunes, pinyons, nous, dàtils o festucs, entre d’altres.

L’activitat principal de la cooperativa, però, es centra en l’avellana i en la seva marca d’oli d’oliva verge extra d’alta qualitat i DO Siurana Silvaurum.

Els socis de L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL aposten per la producció d’avellana tradicional amb predomini de les varietat Negret, autòctona de la zona, tot i que també disposen de les varietats Pauatet, Tonda di Giffoni i Comuna. Cuiden els seus avellaners per oferir un producte de característiques úniques i tenen especial cura en la seva transformació per conservar intacte tot el seu sabor. Això s’aconsegueix amb un procés ràpid i artesanal que dona com a resultat un producte exquisit.

 

Sobre L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL

La cooperativa L’Avellanera treballa, des de fa més de trenta anys, per defensar els interessos del pagès i la seva activitat a través de la creació d’una gamma de productes d’altíssima qualitat.

La cooperativa, pertanyent a la FCAC (Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya), comercialitza diferents varietats de fruits secs, des de l’avellana i l’ametlla autòctones del territori fins a d’altres més exòtics i elaboren oli d’oliva verge extra sota denominació d’orígen DO Siurana.

Per aconseguir-ho, han unit les tècniques més tradicionals de la zona del Baix Camp (Tarragona) amb les noves tecnologies per oferir un producte que combina els sabors d’abans i les exigències de qualitat més avantguardistes.

 

Per a més informació de Premsa:

SINGULAR PRESS