La cooperativa L’Avellanera centra la seva producció en l’avellana i en l’Oli d’Oliva Verge Extra Silvaurum

 

La Selva del Camp (Tarragona), 10 de novembre de 2020.- El municipi de La Selva del Camp, un dels municipis amb més tradició avellanera i d’oli de la comarca del Baix Camp (Tarragona), està ubicada en una zona privilegiada de cultiu agroambiental.

La cooperativa L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL (www.avellanera.cat), nascuda el 1985 en aquesta localitat tarragonina, abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat que tenen presència al Canal Horeca. En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’olivera, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva  a l’any.

La cooperativa té set línies de producte de proximitat que van directament del camp a la taula: avellanes, ametlles, oli, vinagre, elaborats, xocolatejats i altres fruits secs com prunes, pinyons, nous, dàtils o festucs, entre d’altres

L’activitat principal de la cooperativa, però, es centra en l’avellana i en la seva marca d’oli d’oliva verge extra d’alta qualitat i DO Siurana Silvaurum.

 

Passió per l’avellana

Els socis de L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL aposten per la producció d’avellana tradicional amb predomini de les varietat Negret, autòctona de la zona, tot i que també disposen de les varietats Pauatet, Tonda di Giffoni i Comuna.

Cuiden els seus avellaners per oferir un producte de característiques úniques i tenen especial cura en la transformació per conservar intacte tot el seu sabor. Això s’aconsegueix amb un procés ràpid i artesanal que dona com a resultat un producte exquisit.

Sota la marca Infrusec, L’Avellanera comercialitza avellana amb closca (1 quilo), avellana en gra crua (150 grams) i avellana torrada en formats de 200 grams, 500 grams i 1quilo i envasades al buit per conservar totes les seves qualitats.

 

Detall del paquet d’avellana torrada de L’Avellanera de 500 grams i de l’etiqueta de l’Oli d’Oliva Verge Extra Silvaurum

 

Oli d’Oliva Verge Extra Silvaurum, l’or líquid de L’Avellanera 

En el cas de l’oliva, els socis arriben a una producció de 800 tones anuals de varietat arbequina.

Perquè la qualitat d’oli d’oliva obtinguda respongui als estàndards de màxima qualitat L’Avellanera posa tota la cura en cadascuna de les fases del procés productiu, des de les primeres fases de cultiu fins a l’envasat, cuidant també la recol·lecció, el transport, la separació de les fulles, el rentat de l’oliva, la trituració, l’extracció de l’oli i l’emmagatzematge.

La recol·lecció es realitza en el moment òptim de maduració per obtenir un fruit de gran qualitat i just després es realitza la mòlta amb extracció en fred per aconseguir un oli verge extra d’alta qualitat i s’obté un oli monovarietal d’arbequina, amb DO Siurana, de sabor suau dolç i d’aroma afruitat, molt agradable al paladar i amb unes característiques organolèptiques i una qualitat excepcionals: l’Oli d’Oliva Verge Extra Silvaurum.

La cooperativa comercialitza la marca d’oli Silvaurum en tres formats diferents: 250 cl., 500 cl. i 750 cl.

 

Sobre L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL 

La cooperativa L’Avellanera treballa, des de fa més de trenta anys, per defensar els interessos del pagès i la seva activitat a través de la creació d’una gamma de productes d’altíssima qualitat.

La cooperativa, pertanyent a la FCAC (Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya), comercialitza diferents varietats de fruits secs, des de l’avellana i l’ametlla autòctones del territori fins  a d’altres més exòtics i elaboren oli d’oliva verge extra sota denominació d’orígen DO Siurana.

Per aconseguir-ho han unit les tècniques més tradicionals de la zona del Baix Camp (Tarragona) amb les noves tecnologies per oferir un producte que combina els sabors d’abans i les exigències de qualitat més avantguardistes.